Nem webáruház, csak termékbemutató oldal! A termékeket a www.mentolada-webaruhaz.hu címen üzemelő webáruházban tudja megvásárolni!
Intim Futár
WEBÁRUHÁZ
WEBÁRUHÁZ
  Tampon

  Egészségügyi betét

  Tisztasági betét

  Törlőkendő

  Háztartási vatta

  Kozmetikai vatta

  Melltartóbetét

  Fültisztító

  Sebtapasz

  Elsősegély-felszerelés
Hasznos információk
ANRO Ügyfélszolgálat
mentolada@anro.hu
LED Lámpa Webáruház

Tampon használati tájékoztató


A freesia tamponok használata:
1. Kézmosást követően a celofánon található színes csík feltépésével távolítsa el a celofán burkolatot.
2. Bontsa ki a tampon alján található fonalat és simítsa ki, majd a tampont fogja a mutató és hüvelyujja közé, a mutató ujját helyezze a tampon végére a kihúzószál mellé.
3. A tampont az Önnek legmegfelelőbb testhelyzetben helyezze fel a hüvelyébe, lehetőleg olyan magasra, hogy a tampon vége a hüvely bemenettől 3-4 cm-nél beljebb legyen. A tampont a hüvely középső szakaszába tolja fel, s ott akkor van jó helyen, ha egyáltalán nem érzi. Amennyiben mozgás közben kényelmetlennek érzi a tampont, akkor helyezze magasabbra. Ügyeljen arra, hogy a kihúzó fonal kilógjon a hüvelyéből.
4. A tampont eltávolítása a kihúzó fonal meghúzásával történik, ez akkor a legegyszerűbb, ha a tampon már megtelt. A használt tampon dobja a szemetesbe, majd mosson kezet. Amennyiben nem sikerült a tampont eltávolítani, mihamarabb keresse fel nőgyógyászát!


A menstruáció erőssége nemcsak személyenként, hanem a menstruáció folyamán is változik, ezért a tampon méretét a vérzés erősségéhez alkalmazkodva kell megválasztani. A tampont a havi vérzés erősségének megfelelően kell cserélni, általában 3-6 óránként. Éjszaka használhat ugyanolyan méretű tampont, mint nappal, még akkor is, ha hosszabb ideig marad bent, mert a menstruáció intenzitása általában csökken, mikor lefekszünk. Ügyeljen, hogy a felhelyezett tampon 8 óránál hosszabb ideig ne maradjon bent!

Ha először használ freesia tampont: az első használat előtt alaposan tanulmányozza át a használati útmutatót és szánjon elég időt a próbálkozásra. A kipróbáláshoz a legmegfelelőbb időszak a menstruáció első két napja, mert a menstruáció ilyenkor erősebb és a tampon könnyebben felhelyezhető. Első alkalommal legmegfelelőbb méret a mini tampon.


Fontos információ tamponhasználóknak
A Toxikus Sokk Szindróma (TSS) egy ritka, de súlyos betegség, mely férfiak, női és gyermekek esetében is előfordulhat. A betegséget egy, az emberi szervezetben általánosan előforduló baktérium toxinja okozza. A megbetegedések közel fele menstruáció idején fordul elő, amit a tampon használata is előidézhet. A TSS korai felismerése és kezelése elengedhetetlen, mivel életveszélyes lehet.

Tünetek: hirtelen magas láz, hányinger, hasmenés, gyengeség, fejfájás, szédülés, izomfájdalom, leégéshez hasonló bőrtünetek. Amennyiben ilyen tüneteket észlel, azonnal távolítsa el a tampont, majd forduljon orvoshoz. Tájékoztassa orvosát arról, hogy menstruál és rosszulléte a TSS-el is kapcsolatos lehet. A TSS újra előfordulhat a tampon használatától függetlenül. Ha már átesett TSS betegségben, kezelőorvosával beszélje meg a tampon használatával kapcsolatos teendőket.

    A cikkhez kapcsolódó termékek:     
Normál tampon burkolt 10 db-os
Normál tampon burkolt 10 db-os
Normál tampon burkolt 8 db-os
Normál tampon burkolt 8 db-os
Extra tampon burkolt 16 db-os
Extra tampon burkolt 16 db-os
Mini tampon burkolt 10 db-os
Mini tampon burkolt 10 db-os
Mini tampon burkolt 8 db-os
Mini tampon burkolt 8 db-os
Normál tampon burkolt 16 db-os
Normál tampon burkolt 16 db-os

A weboldal teljes tartalma az ANRO Épületdíszítés Kft. tulajdona. Copyright © 2008-2014.